Borrar

Recorde que ya fa temps, abans de tocar l'anella de la porta d'una casa, per oldre el baf que eixia de la cuina, podies endevinar quín dinar tindrien pel migdia. Si col bollida, cebes i creïlles torrades o l'olla, que ya era ... paraula major, puix calia tindre arròs, carn, botifarra, cansalà i un gran òs, fora de porc, corder o bou. Menjar que se guisava, quan se podia, i el caldo que sobrava servia per atres dies, si se volia fer sopes de fideus, tapioques, sémoles o de rossegons de pa dur, element nutritiu que molt poquiu mai ne sobrava. Creïlles, cebes, pimentons i tomates se solien emplear més per al sopar, fregint-les junt a unes llonganices o per a fer tortilles, si les gallines eixe dia havien post ou, i la mare l'havia trobat, puix havent paller pel corral més d'una volta apareixien pollets i no sabíes si era per un milacre o perque havien estat covats en algún forat. Aparició que alegrava a la mare com si fora un «manà».

Este contenido es exclusivo para suscriptores

Publicidad

Publicidad

Publicidad

Publicidad

Esta funcionalidad es exclusiva para suscriptores.

Reporta un error en esta noticia

* Campos obligatorios

lasprovincias Pel baf de la cuina