Borrar
Urgente Óscar Puente anuncia un AVE regional que unirá toda la Comunitat en 2027

Perque molt m'agrada l'allioli i les ensalades que duen: lletuga, olives i tomata i sobre ésta chicotius trocets d'all, és por lo que, ahir, me vaig interessar per saber lo que contaven d'ell alguns del meus libres. I el que mirí ... primer fon el de Edmund Chessi («Herbes que curen») en el qual afirma que l'all conté vitamines A, B1, B2, C i que pot curar l'asma i el reumatisme. I afig, ademés, reduix el colesterol, també el sucre en la sanc, és anticancerínic, depura l'organisme, és diurètic, millora el fege, i, per si encara lo que he escrit fora poc, també pàlia els constipats. Aixina que yo pense -i no crec que m'equivoque- que no va mal encaminat aquel jove qui, de quan en quan, se tire a la boca algún gallonet d'all. Eixe que els romans li dien «allium sativum», i se'l menjaven els cònsuls a voltes crus, pero, sempre quan prenien carn -que la plebe ni a tastava-, fora torrada o fregida.

Este contenido es exclusivo para suscriptores

Publicidad

Publicidad

Publicidad

Publicidad

Esta funcionalidad es exclusiva para suscriptores.

Reporta un error en esta noticia

* Campos obligatorios

lasprovincias Parlem, hui, de l'all